Pier in Scheveningen

De Pier in Scheveningen is een pier in de Noordzee bij Scheveningen. Het in 1961 geopende gebouw, dat in de plaats kwam voor de oude pier uit 1901, doet dienst als horeca-, winkel- en entertainmentcomplex. De pier werd in oktober 2013 gesloten omdat hij niet meer voldeed aan de brandveiligheidseisen, maar na een grote verbouwing volgde op 18 juli 2015 een gedeeltelijke openstelling. De pier lijkt weer toekomst te hebben!

Vernieuwde Pier in ScheveningenPier in Scheveningen

De vernieuwde pier is inmiddels een ware foodboulevard, met een eigentijds en hoogwaardig aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels. Op De Pier zijn daarnaast het hele jaar door festivals, culturele events, Pier markets, kidsmiddagen, educatieve activiteiten en muzikale optredens. De Pier in Scheveningen is het hele jaar open en dagelijks toegankelijk vanaf 10.00 uur. De toegang is gratis.

 Reuzenrad

Op het eiland ten noorden van de Pier in Scheveningen wordt een reuzenrad gerealiseerd. Het reuzenrad is een originele vernieuwing die de attractiviteit van Scheveningen-Bad aanzienlijk gaat versterken. Het reuzenrad opent naar verwachting aanstaand zomerseizoen (2016) zijn deuren voor het publiek. Het rad wordt ruim veertig meter hoog en zal dertig gondels gaan tellen. In de gesloten gondels, voorzien van comfortabele zitjes met tafeltjes en airco, kan naast het spectaculaire uitzicht worden genoten van een hapje en een drankje. Tegelijkertijd kunnen er vijf gondels worden in- en uitgelaten. Een rondje in het rad zal Pier in Scheveningengemiddeld twee minuten duren. Een rit duurt ongeveer twintig minuten.

Aircooled Scheveningen

Op 22 mei 2016 is de vijfde editie van Aircooled Scheveningen. Dit evenement met ruim 4 kilometer aan luchtgekoelde VW oldtimers is al enkele jaren een groot succes. Door de samenwerking dit jaar met de Pier van Scheveningen zijn niet alleen een recordaantal oldtimers te bewonderen, maar kan ook worden deelgenomen aan tal van activiteiten op De Pier, de boulevard en het strand van Scheveningen. Liefhebbers en eigenaren van luchtgekoelde oldtimers kunnen gratis deelnemen aan Aircooled Scheveningen.

Leave a Reply