Kerstmarkten in Nederland

De gezellige december maand staat weer voor de deur. In deze maand zijn vele gezellige Kerstmarkten in Nederland te bezoeken. Wij hebben een aantal van deze kerstmarkten, die de moeite waard zijn om te bezoeken, voor u op een rijtje gezet.

Kerstmarkten in Nederland: Winterland Schiedam

Kerstmarkten in NederlandEen ijsbaan in een sprookjesachtige sfeer, knapperende haardvuren, warme glühwein en heerlijke winterse gerechten. Vanaf 11 november is het Stadserf meer dan 70 dagen lang het decor voor Winterland Schiedam Hier kunt u schaatsen, eten, drinken en staat entertainment centraal. Winterland Schiedam is tijdens de wintermaanden dé sfeervolle ontmoetingsplaats voor de inwoners van de Rijnmond. Er is voor alle leeftijden wat te doen op- en rond de 750 vierkante meter ijsvloer en op doordeweekse dagen zijn er ijshockey-, schaats- en curling clinics. In de decembermaand komen natuurlijk Sinterklaas en de Kerstman langs. Regelmatig zijn er optredens van diverse artiesten en verrassingsacts.

Kerstmarkten in Nederland: Valkenburg

Valkenburg kent 3 kerstmarkten, MergelRijk, Fluweelengrot en de Gemeentegrot.

Mergelrijk   Deze grot kent u misschien nog niet. De grot is één van de mooiste historische mergelgroeves. Sinds 2014 is deze geopend tijdens de kerstmarkt van Valkenburg! In de Mergelrijkgrot in Valkenburg worden tientallen informatieve verhalen over mergel en grotten getoond in een intieme kerstsfeer. Er wordt een unieke film van het Kerstverhaal vertoond. Bijzonder is dat de Mergeltovenaar hier optreedt. Ook wel de zandtovenaar van TV. Er is veel te zien én te beleven voor jong en oud en als hoogtepunt mag iedereen er zelf een eigen Kerstsouvenir van mergel maken! MergelRijk is tijdens Kerststad Valkenburg (tot en met 8 januari 2017) dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Behalve op Nieuwjaarsdag. MergelRijk is op beide Kerstdagen geopend!

Kerstmarkten in NederlandFluweelengrot   De Fluweelengrot is een heel bijzondere grot bij de kerstmarkt van Valkenburg. In de Fluweelengrot zijn de kraampjes opgesteld in nissen oftewel inhammetjes in de grot. De gangen van de grot zijn smaller waardoor het hier vaak drukker is. Naast de kerstkraampjes voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen en een unieke 18de -eeuwse kapel, De Fluweelengrot bij de kerstmarkt van Valkenburg is een echte aanrader. Geopend van 18 november t/m 23 december 2016

Gemeentegrot   De Gemeentegrot, gelegen onderaan de bekende Cauberg, is de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. Laat u verrassen door de mooie settings en decors die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. Je raakt direct in de kerstsfeer. Er is tevens een lekkere wafelkraam De brede gangen van de gemeentegrot in Valkenburg zijn prachtig gedecoreerd en versierd met kerstlichtjes die u uitnodigen voor een urenlang verblijf in een muzikale en met uitstekende voorzieningen uitgeruste kerstgrot. Geopend van 18 november t/m 23 december 2016.

Kerstmarkten in Nederland: Winterpaleis Het Loo

Kerstmarkten in NederlandVanaf 17 december is Paleis Het Loo drie weken lang ‘Winterpaleis Het Loo’. In de Audiëntiezaal is de tafel gedekt met Russisch porselein, glaswerk en verguld zilveren tafelstukken door Willem II besteld in Engeland. Ook in de zitkamer van Willem II zijn de gedekte tafel en de kerstboom in Russische sfeer aangekleed. Traditioneel versierde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en een échte ijsbaan op het Stallenplein maken het Winterpaleis compleet. In de Koetshuizen staan rijtuigen, sleden en auto’s, zoals gebruikt door de Oranjes. Tijdens de kerstvakantie zijn er ook speciale kinderactiviteiten. Winterpaleis Het Loo is ook open op maandag 26 december & 2 januari.

Tevens vindt op paleis Het Loo van 16 tot en met 20 november de buitenfair Spirit of Winter plaats. Ruim 180 deelnemers presenteren hun producten langs de bomenlanen voor het paleis. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november is er een extra avondopening; de sfeervolle Spirit of Winter ‘by Night’.

Kerstmarkten in Nederland: Country & Christmas Fair Utrecht

Kerstmarkten in NederlandDe sfeervolle en exclusieve Country & Christmas Fair vindt plaats van 23 t/m 27 november in de tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens (vlakbij Utrecht).De kerstbomen met kilometerslange feestverlichting en honderden met kaarsen verlichte vuurkorven zorgen voor een feestelijke sfeer op deze unieke lifestyle fair. Zodra je onder de entreepoort doorloopt waan je je in een sprookjesachtige omgeving vol lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties. Ook kun je tijdens de Country & Christmas Fair onder begeleiding van een gids het Kasteel bewonderen en leer je alles over de wereld van vorsten en baronnen.

Leave a Reply