Huishoudbeurs

Bijna is het weer zover; de jaarlijkse Huishoudbeurs. Het uitje van vele vrouwen (en een enkele man). Ik ben geen fan, maar voor vele van jullie schrijf ik toch dit stukje.

Ontstaan van Huishoudbeurs

De jaarlijkse Huishoudbeurs vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 28 februari RAI in Amsterdam. In 1920 werd waarschijnlijk de eerste Damesbeurs georganiseerd door de Amsterdamse Dameskroniek, een Amsterdams weekblad. De huishoudbeurs vond toen plaats in theater de Bellevue. De eerste officiële Huishoudbeurs werd gehouden in 1950 in Den Haag en sinds 1955 in de RAI Amsterdam. In 2014 vond er voor de eerste keer ook een Huishoudbeurs online plaats.

Aanbiedingen – kortingen – acties Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs is het grootste vrouwenevement van Nederland. Er worden speciale busreizen georganiseerd, die je tot aan de voordeur van de RAI brengen. Ook voor de trein zijn er speciale aktiekortingen. Via een App kun je inloggen op de website van de Huishoudbeurs.  Dan kun je een boekje met kortingsbonnen of kortingscouponnen bestellen. Deze coupons lever je in bij de betreffende deelnemer en je ontvangt een korting. Dit jaar kun je 450 stands bezoeken op de beurs.

Never a dull moment

Op de beurs is er voor ieder wat wils op het gebied van eten en drinken, fashion, parfums, lederwaren, haarverzorging:  te veel om op te noemen. Er zijn modeshows en topstylisten geven adviezen. Ook bieden de deelnemers diverse workshops aan en op gezette tijden treden bekende en minder bekende artiesten op.

HuishoudbeursMocht je na zo’n dag winkelen, vergaren van allerlei voordeeltjes, gratis eten en drinken, toe zijn aan een rustpauze, dan kun je jezelf laten verwennen met een ontspannende massage met extra’s. Dit natuurlijk wél tegen betaling, maar dan wel weer mét korting.

Ik weet nog dat er vorig jaar een reportage op TV was waarin dames werden geïnterviewd die, alhoewel streng verboden, trolleys bij zich hadden om alle gratis monstertjes te verzamelen. Andere vrouwen spraken daar weer schande van! Gezien het verbod op plastic tasjes per 1 januari zal het trolley-bezit dit jaar wel fors toenemen, denk ik zo!

Negen maanden beurs

Van 24 t/m 28  februari kun je ook terecht op de Negen Maanden Beurs. Niet te missen voor aanstaande of net-geworden-ouders met vragen over verzorging, voeding, gezondheid en nog veel meer.  Bezoekers van de Negenmaandenbeurs hebben op dezelfde dag gratis toegang tot de Huishoudbeurs.

Leave a Reply