CORPUS reis door de mens

Een bezoekje aan CORPUS reis door de mens betekent: een reis maken die je nog nooit eerder hebt gemaakt. In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo’n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Daarom is een bezoek aan deze beleveniswereld ook echt een aanrader. CORPUS reis door de mens ligt aan de rand van Leiden aan de A44 en is goed bereikbaar met eigen vervoer of het openbaar vervoer.

Gebouw

Het gebouw zelf is ook al een echte eyecatcher: een lichaam van 35 meter hoog! De reis voert je door het lichaam, langs waanzinnige 5D-orgaantheaters. Na een klein uur eindig je in de hersenen. Hierna kun je in je eigen tempo je weg vervolgen door onze ‘mijn CORPUS’, het interactieve deel van CORPUS. Hier vind je een schat aan informatie over het menselijk lichaam. Ook kun je hier allemaal leuke testjes doen en uitdagende games spelen. Een gemiddeld bezoek aan CORPUS duurt 2 ½ uur. In de Medische Infotheek leer je meer over je eigen ‘corpus’ en gezondheid door allerlei interactieve games en testjes.

Gezondheid

Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS! Begeleid door een audiotour, beschikbaar in 8 talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch en Chinees) beleef je in groepen van maximaal 16 personen de ‘reis door de mens’. Het is dan net alsof je in je eigen lichaam loopt.

Zoet of toch zout?

In CORPUS word je je bewust van je eigen lijf en brein. Hoe reageren je darmen op een broodje kaas? Wat gebeurt er als je niest en waar op je tong proef je suiker of juist zout? Het antwoord op deze en duizend andere vragen vind je tijdens die opmerkelijke ontdekkingstocht voor jong en oud bij CORPUS ‘Reis door de mens’.

Bezoeken CORPUS reis door de mens

De eerste reis begint om 09:30 uur en de laatste reis begint om 15:00 uur. In het weekend en in vakanties start de laatste reis om 17:00 uur. Vergeet niet het restaurant in de top van het lichaam te bezoeken – vanaf daar heb je een prachtig uitzicht.

Toegang kost voor volwassenen (vanaf 15 jaar € 18,25 per persoon, voor kinderen (6 t/m 14 jaar) € 15,75 per persoon en groepen (vanaf 10 personen) € 15,25 per persoon. U ontvangt € 5 korting per ticket bij DagjeWeg.nl Tickets.

Een paar tips om gezond te leven

  • Sla je ontbijt nooit over. Een goed begin is het halve werk!
  • Eet dagelijks lekker veel groenten en fruit, zoveel als je maar wilt.
  • Eet bewust en vooral gevarieerd
  • Drink anderhalve liter water per dag
  • Beweeg in de frisse lucht
  • Geniet van de kleine dingen in het leven en probeer iedere dag te lachen.

Meer informatie over CORPUS is te vinden op de website van dit unieke museum.

Leave a Reply